Helgen i bilder – brända korvar, heta diskussioner & hoppeborg

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Grillspett och brända korvar – grillsäsongen är igång och jag gillar det. Här firas det valborg hemma hos Arvid, Fia, katten Leif ute i Farhult i fredags.God mat, gott sällskap och djupa diskussioner – gillar vi.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Upp och hoppa på lördagen för att ta Emma till Brödkultur som hon missat. Inget mig emot, kul att jag fick bli den första som introducerade henne för det.Vi hade dessutom tur med vädret. Lutandes mot husväggen, ett stycke tallrik med mycket av det goda, skvaller och framtida planer njöt vi i varandras sällskap.Plus att det var så mysigt att få se en liten bula växa fram på magen där – oh yes, bebis on the way!

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Djärvt att bjuda på en salsicciapasta när en italienare kommer över på middag kan många tycka. Men vet ni, Antonio lassade på två hela portioner och var supernöjd med maten. Tack och bock för den.Och dagen efter sa Ines till mig att det var hennes nya favoriträtt – alltså hur glad blir man inte då?

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

På söndagen var det kalasdags hos Liam som fyllde fyra år. Det var kak- och bullbuffé och jag tryckte nog i mig fyra kanelbullar på raken. Oh, yes bullar är en stor last i mitt liv.Men vet ni vad det även fanns på kalaset, en hoppeborg!Både Viggo och Ines var där i timmar, dom älskade det och var alldeles svettiga efteråt. Men jag förstår dom, jag blev ju själv lilla barnet när jag såg borgen – klart man är tvungen att testa så att den ”fungerar” som den ska.Godingar, helgen får fem hoppeborgar av fem möjliga!

0
15

Torsdagstipset!

Minns när jag för första gången fick höra bland kollegorna att det senaste du skulle se var Stranger Things. Snacket gick i ett, hela tiden och jag var bara skeptisk. Inget för mig tänkte jag.Tills nu ett x antal år sedan blivit introducerad av ett stort fan till Stranger Things. Han bad om att få visa mig ett avsnitt (ge det ett avsnitt baby!) och det var det som behövdes.I en vecka har vi sträckkollat säsong ett, två och är nu inne på säsong tre.Stranger Things må nog vara en av dom bästa serier jag någonsin har sett.Och det tackar jag honom för!

0
15

Recept // Nattjästa frallor

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Älskar recept som är enkla att knåda ihop och samtidigt något du kan göra dagen innan. Som dessa nattjästa frallor.

Här har du ett alldeles fantastiskt recept som jag kan lova dig att alla i din närhet kommer berömma dig för.

Recepetet ger cirka 12 frallor.

Du behöver:

11 dl vetemjöl
7 dl rumstemperat vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 tsk olivolja

Garnering (valfritt):
Solrosfrön
Vallmofrön

Gör så här:

Häll vatten i en stor bunke eller skål, lös jästen i det rumstempererade vattnet.

Tillsätt salt, rör runt.

Ha därefter i olivoljan och sist vetemjöl.

Rör ihop till en lös deg.

Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen över natten.

På morgonen stjälper du upp degen på en mjölad yta och delar den i lagom stora bitar. Grädda i 250 grader tills frallorna fått ordentligt med färg.

Bon Appétit!

0
13