Helgen i bilder – årets första semla, korvgrillning & häng med vänner

Copyright 2021. All rights reserved.

Fredagen började finfint med en tur ner till havet. Sökte någon form av lugn. Vilket jag fick och något jag ofta får när jag tar mig en tripp ner till det vackra blå.Herrejösses vad jag älskar att bo här.

Copyright 2021. All rights reserved.

Börgare har någonstans gått och blivit en favorit här himma. Alfred får ju verkligen till dom så där saftiga och goa (mycket ost givetvis) som jag gillar så det blir svårt att säga nej.Fredagskvällen bjussade vi över John och Fanny för litta börgare, vino ur vår nya karaff (hur gamla har vi blivit?!), linedance och en jädrans massa tjatter – bra kväll må jag säg!

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Vaknade upp till en riktigt fin lördag med sol och minus fyra. Tog oss ner till Borstahusen för att möta upp Alfreds föräldrar som hade kirrat så fint för oss alla med varma koppen, korv, hamburgare och smarriga tillbehör.Någon timme i det fria och frusna tår begav vi oss hem där vi tände en brasa och smaskade i oss varsin semla och som ni ser på bilden ovan äter Alfred och hans föräldrar semlor på ett lite annorlunda sätt som jag aldrig hört talas om tidigare.Ägg, mjölk, socker och nypa salt i en skål sedan gojsas semlan i – klart!Alfred tvingade mig att testa och ja vad ska jag säg – smaken är som baken älskling.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021 Sriwanna Salomonsson. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

På söndagen drog jag, Alfred och John till Brödkultur för två timmars mys tillsammans. Tummen upp för den varma surdegsmackan med salty spickeskinka plus en rad olika ingredienser fast dom minns jag inte. Har käkat deras vegetariska surdegsmacka med svamp men tycker faktiskt att den behöver lite mer kärlek.Och nästa gång på

Brödkultur

vill jag testa deras semlor. En fågel viskade nämligen att deras semlor ska vara to-die-for.Har du ätit din första semla i år? Eller det kanske inte är något för dig?