Övertrötta barn och en mammas tålamod

Ibland måste man bara få ge sig själv en klapp på axeln.

Som igår.

Det var hockeyträning och det resulterar alltid att vi kommer hem något senare än vanligt. Allt blir liksom förskjutet och ovanpå på det behövde jag igår handla efter träningen (dåligt planerat). Ines var med, glad och så. Stimmig som vanligt. I kassan sålde dom små pocketböcker, Frozen givetvis.

Ines: Mamma, kan vi köpa den här en dag (vilket hon ofta säger)?

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Igår bestämde jag mig för att köpa den direkt. Ett stycke Ines – överlycklig. Vi bestämde oss för att läsa den innan läggdags men att hon då var tvungen att skynda med maten och sedan borsta tänderna.
Den biten gick ju sådär.

När det väl skulle borstas tänder blev det givetvis gnäll. Ines ville verkligen inte borsta tänderna eller gå och lägga sig (övertrött tjej). Nä då var det bara att grabba tag henne under armhålan, klä av henne, borsta tänderna, allt mot hennes vilja. Det enda som kom ut ur hennes mun var ”jag vill inte” och sedan krokodiltårar på det.

Skar in i öronen av allt skrik.

Bar henne in i sängen, stoppade om henne och la mig bredvid. I ton med hennes ”jag vill inte”-skrik hyschade och klappade jag henne till sömns.

Där låg jag i tio minuter (känslan inombords mer åt fyrtio min) tills det sa snark.

Tålamodet testades igår men lugnet behölls. Ingen känsla av stress eller irritation, bara en samling av go feeling.

Ja men där blev det ett poäng till mamma då!

  1. Johanna skriver:

    Tack för att du delar med dig av din vardag!
    Fint att du köpte den lilla boken till Ines, lite oturligt att kvällen inte slutade riktigt som tänkt. Det verkar ändå som att du är en supermamma som gjorde det bästa av situationen.

    Hoppas ni har haft och kommer ha en fortsatt fin helg <3

    1. Åh tack Johanna för dom fina orden, det värmer väldigt mycket <3 ibland blir det inte alltid som man tänkt sig men ja, men jag försöker alltid mitt bästa 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..