ANNONS

Upptäcker naturen med kidsen

/

Rewilding är det nya – att upptäcka naturen med sina kids. Låt dom få visa vägen. Klättra, upptäcka, hoppa, hojta, plocka, samla, gräva, lyfta pinnar och tunga stenar.

Jag älskar att hänga i naturen, det är en känsla av frihet. Lugnet slukar en och får en att glömma bort tid och rum. Själv är jag uppväxt att ofta ha hängt ute i naturen, olika platser runt om i Skåne ända upp till Norrland (Kiruna för att vara exakt… med bil).  

Det är en självklarhet för mig att ta detta vidare till Viggo och Ines… skog, strand, hav, sjö och susande vattenfall – you name it.

Vi startar i Pålsjö skog med bästa outfits från Polarn. O Pyret för utelek bland stockar, sten och en liten å vi fann. Här diggade Viggo och Ines att hänga, kasta småsten i det porlande vattnet samt få bygga broar av pinnar.

Det blev lite tjafs mellan kidsen om att hoppa över ån. Ines är rätt kort och det hade varit ”plums” om hon försökt tyvärr. Detta tolererade hon givetvis inte. Så då fick jag ju komma på något som skulle locka henne åt andra hållet. Det funkade till slut så Viggo fick hoppa lungt över ån utan att lillsyrran gick nuts.

Denna jackan Ines har på sig är en av hennes favoriter, hon älskar militärgrönt. Denna skaljackan har många finesser som bland annat hakskydd på dragkedjan, reflexer med 360 graders synbarhet och god andningsförmåga men det bästa är ju att skaljackan är vind- och vattentät, det är nämligen så att plaggets heltejpade sömmar gör jackan helt vattentät – hur bra?! 🙂

”Hej hå, vi hem från gruvan gå”

Ett par finstickade mobilvantar med touchscreenvänligt material på pekfingret och tummen, och tillhörande torgvantar.

Mönstrade vind- och vattentäta skalvantar i slitstarkt material med fleece inuti – sååå gossigt tycker Ines.

Lager på lager är grymt, det vet vi alla även barn. Det kommer man liksom långt på.

Här ovan med två av mina favoriter och även Viggos. Först ut den vindtäta parkasen i militärgrönt, en vindtät parkas med skönt vadderat foder. Det vadderade fodret är avtagbart, vilket gör jackan till två plagg i ett, fodret värmer vid kalla utedagar och kan tas bort vid varma dagar – alltså återigen HUR BRA?!

Bästa skalbyxan för utelek helt klart, även denna vind- och vattentät och en byxa som tål att slitas. Med förstärkta knän, rumpa bak och god andningsförmåga trivs Ines som firren i vattnet. Sömmarna är även dom heltejpade vilket gör byssorna vattentäta.

Kiddo på täppen!

0
13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00